* 3 yufka
* 1 bağ pazı
* 1 demet taze soğan
* yarım demet maydonoz
* kalınca bir dilim beyaz peynir
* 1 çay kaşığı tuz
* pul biber
* karabiber
* sıvı yağ
* çörek otu
Pazı yapraklarını yıkıyoruz. İki parmak kalınlığında doğruyoruz. Taze soğan ve maydonozları da doğruyoruz, çok ince ince olmasına gerek yok.
Tuz, pul biber ve kara biberi ekleyip hepsini karıştırıyoruz ve bir güzel ovuyoruz. Ben bu işlemi fırın tepsisinde yapıyorum. Geniş alanda hem ovması hem karıştırması rahat oluyor.
Sonra bu yeşil malzemenin içine beyaz peynirleri ufalıyoruz ve üzerine az biraz sıvı yağ gezdiriyoruz.
Malzemeleri ALTI eşit parçaya ayırarak hazır ediyoruz.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakıyoruz.
Diğer taraftan bir yufkayı mutfak tezgahına yayıyoruz. Tamamını sıvı yağ ile yağlıyoruz. Şu ufak fırçalar çok işe yarıyor. Yufkayı üstten ve alttan dört parmak kadar ortaya doğru katlıyoruz. Her iki tarafa da hazırladığımız yeşil malzemeden boydan boya koyuyoruz.
Yufkanın en geniş olduğu yerde, yani çap çizgisinde iki uçta boşluk kalıyor. İlk yaptığımda buna dikkat etmeyince uç kısımlar boş kaldı, fotoğrafta göreceksiniz. Sonraki seferlerde o kısmı da çok az içe doğru katladım.
İki uçtan rulo yapmaya başlıyoruz ve bu iki ruloyu ortada buluşturuyoruz. Böylece tezgahımızda birbirine ortadan bağlı halde bir çift rulomuz oluyor. Bunun üzerine ve iki yandan yavaşça kaldırarak altına yine sıvı yağ sürüyoruz. U şekline getirerek fırın tepsimize alıyoruz.
Diğer iki yufkamızı da aynı şekilde hazırlıyoruz. Üzerlerine çörekotu serpiyoruz.
Bir bağ pazı, 3 yufkaya tam geliyor... Ne dolu dolu malzeme ile sıkışık, ne de yufkada boşluk kalacak şekilde gevşek... Tam karar...
Eğer fırın tepsiniz büyükse 3 yufka sığıyor. Ama o gün iki yufka börek size yeterli gelecekse, o zaman kalan 1 adet böreği streçe sarıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz. (Daha sonra pişirmek istediğinizde dondurucudan çıkarıp hiç bekletmeden sıcak fırına...)
Isınmış fırında 30-35 dakikada üzeri kızarmış pazılı böreğimiz hazır oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder